faq | kolumni | mikä on hyvä uutinen? | kerro kaverille | chat RSS
HYVÄT UUTISET KAIKKI UUTISET
- hyviä uutisia -
Mikä on hyvä uutinen?
Hyvällä uutisella voidaan tarkoittaa ainakin kahta asiaa.

Voidaan tarkoittaa uutista, joka on toteutukseltaan hyvä - niin hyvin kirjoitettu tai toimitettu, että se kertoo uutisen taustalla olevista tapahtumista ja ilmiöistä mahdollisimman hyvin, taustoja valaisten, ehkä kiinnostavasti.

Toiseksi hyvällä uutisella voidaan tarkoittaa uutista, joka kertoo jostakin hyväksi koettavasta asiasta tai tapahtumasta - riippumatta siitä, miten uutisen tekninen toteutus on onnistunut.

Kun tällä sivustolla puhutaan hyvistä uutisista tarkoitetaan jälkimmäistä: uutista, joka kertoo jostakin hyvästä, iloisesta, positiivisesta tai hauskasta. Ei rasittavasta, ahdistavasta, pelottavasta tai vaarallisesta. Tarkoituksena ei ole silti synnyttää tyhjänpäiväistä naminami-uutiskokoelmaa.

Monet uutiset eivät ole yksiselitteisesti hyviä tai huonoja. Kuvitellaan vaikkapa uutinen "Poliisi pidätti murhaajan". Riittääkö tuorein uutisen taustalla oleva tapahtuma (poliisin onnistunut suoritus) tekemään uutisesta hyvän - vai onko uutisella painolastinaan jo niin paljon menneisyyttä (murha, murhaajan oma tausta), että se kertookin ikävästä tapahtumasta?

Siinäpä pohdittavaa.